Vedci poznajú presný dátum možnej zrážky asteroidu so Zemou v roku 2029

30.08.2019 21:13
"Bohom milovaní, nezostávajte nepripravení, buďte si vedomí, že budete preskúšaní vo Varovaniu,že Zem bude vychýlená zo svojej dráhy meteoritom,
a v obidvoch prípadoch ľudské bytosti budú trpieť."
 
Veľké Varovanie od Boha bude predchádzať náraz meteoritu do Zeme
 
 
Vedci poznajú možný termín zrážky asteroidu so Zemou, ktorý poletí v relatívne tesnej blízkosti okolo Zeme v roku 2029.
 
Asteroid pod názvom Apophis sa o desať rokov nebezpečne priblíži k Zemi. Dňa 13.4.2029 sa asteroid priblíži k Zemi na vzdialenosť 30 000 km a takmer sa dotkne zemského povrchu. Na tému upozorňuje portál DailyMail.
 
Apophis
 
Ak by sa trajektória asteroidu zmenila len nebadane a došlo by k zrážke, následky by boli katastrofické. Vedci vypočítali, že pravdepodobnosť čelnej zrážky s 340-metrovým asteroidom je 1:45 000. Elon Musk je presvedčený, že ľudstvo nemá proti takejto kolízii absolútne žiadnu šancu.
 
NASA disponuje nástrojmi na ochranu Zeme pred asteroidom, ktorý by mohol byť potenciálne nebezpečný, no momentálne však neexistujú žiadne protokoly na ochranu planéty v prípade, že sa asteroid nachádza v kolíznom kurze. Nie je neobvyklé, že asteroidy veľkosti od 5 do 10 metrov poletujú okolo Zeme, ale asteroidy s veľkosťou ako je Apophis sú zriedkavé. Nielenže ich je menej, ale väčšinou neprechádzajú okolo Zeme v tesnej blízkosti. Sledovanie asteroidov je možné aj pomocou aplikácie Asteroid Radar (pozn. redakcie: odkaz na aplikáciu nájdete pod videom).



Viac tu: https://mimozemska-civilizacia.webnode.sk/news/vedci-poznaju-presny-datum-moznej-zrazky-asteroidu-so-zemou-v-roku-2029/