29.6.2012 / Slávnosť: prikázaný sviatok “Svätého Petra a Pavla, apoštolov”

29.06.2012 11:25

V piatok 29. júna odvysielame priamy prenos svätej omše pri príležitosti sviatku sv. Petra a Pavla. Slávnosť so začiatkom o 9:00 h sa bude konať vo Vatikánskej bazilike a predsedať jej bude Benedikt XVI. Jej súčasťou bude aj odovzdávanie pálií novým arcibiskupom metropolitom. 

Pálium je pevná látková stuha asi päť centimetrov široká, utkaná z bielej vlny do oblúka tak, aby sa dala vložiť na plecia. Pálium vyhotovené z vlny baránkov symbolizuje baránka na pleciach dobrého pastiera podľa obrazu v pätnástej kapitole Lukášovho evanjelia, kde dobrý pastier zatúlanú ovečku “vezme s radosťou na plecia“ (Lk 15,5) – takým má byť aj biskup, na ktorého pápež pálium vloží. Vyjadruje zároveň zvláštne duchovné puto medzi metropolitom a pápežom, jeho duchovnú moc prijímanú a vykonávanú v jednote s Rímskou Cirkvou.

MODLITBA / Breviár – Liturgia hodín – Žaltár

https://breviar.kbs.sk/cgi-bin/l.cgi?qt=pdnes&c=kbs

LITURGICKÉ ČÍTANIE

https://lc.kbs.sk/?den=20120629

“Keď Ježiš prišiel do okolia Cézarey Filipovej, pýtal sa svojich učeníkov: „Za koho pokladajú ľudia Syna človeka?“

Oni vraveli: „Jedni za Jána Krstiteľa, iní za Eliáša a iní za Jeremiáša alebo za jedného z prorokov.“

„A za koho ma pokladáte vy?“, opýtal sa ich.

Odpovedal Šimon Peter: „Ty si Mesiáš, Syn živého Boha.“

Ježiš mu povedal: „Blahoslavený si, Šimon, syn Jonášov, lebo ti to nezjavilo telo a krv, ale môj Otec, ktorý je na nebesiach. A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.

Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.“

NEZABUDNITE

Slávenie svätej Omše,  vyspovedaný, sv.prijímanie, modlitba sv.ruženca… nepracovať, zanechajte zábavy na diskotékach, kúpaliskách, v baroch, krčmách, športové podujatia … 

Venujte sa Bohu v modlitbe, rozjímaniu, na chválach, adorácii, poklone a uctievaniu, …

- rodine, blížnym, návšteva - zasväťte čas Bohu a človeku ako sa patrí vo Sviatočný deň-

 

MODLITBOVÝ PROGRAM:

https://rodinasexualita.meu.zoznam.sk/zivotny-program/